Politika privatnosti za korišćenje web stranice

Ovom web stranicom upravlja First Facility d.o.o. Beograd (Novi Beograd), matični broj 20509708, PIB 20509708, adresa u ul. Milentija Popovića 5a, Beograd – Novi Beograd.  Ovo obaveštenje opisuje kako mi, kao odgovorni  za zaštitu podataka, obrađujemo Vaše lične podatke u vezi sa ovim web sajtom.

1. Koje podatke obrađujemo o Vama

U toku Vaše posete ovoj web lokaciji prikupljamo sledeće podatke: datum i vreme pristupa stranici na našoj web stranici, Vašu IP adresu, ime i verziju Vašeg web pretraživača, web lokaciji (URL) koju ste tražili da biste posetili ovu web stranicu, određene kolačiće i informacije koje Vam stoje na raspolaganju preko web stranice. Ukoliko popunite kontakt upitnik na našoj web stranici u tom slučaju prikupljamo i podatke kao što su ime i prezime, mejl adresa sa koje ste poslali upit.

Ne postoji obaveza da zapravo date sve podatke koje tražimo od Vas na našem web sajtu. Međutim, ako to ne učinite, nećete moći da koristite sve funkcije  web sajta.

2. Cookies (Kolačići)

Na ovoj web stranici se koriste takozvani kolačići. Kolačić je mala datoteka koja se može čuvati na vašem računaru kada posetite web lokaciju. U suštini, kolačići se koriste da korisnicima pruže dodatne funkcije na web lokaciji. Na primer, oni mogu biti korišćeni da Vam pomognu da se krećete po web lokaciji, kako biste mogli da nastavite da koristite web lokaciju na kojoj ste je ostavili i / ili da biste sačuvali svoje želje i preferencije kada se vratite na web lokaciju. Kolačići ne mogu pristupiti, čitati ili menjati druge podatke na Vašem računaru.

Većina kolačića na ovoj web lokaciji se zovu kolačići sesije. Oni će biti automatski izbrisani kada napustite našu web stranicu. Međutim, trajni kolačići ostaju na Vašem računaru dok ih ručno ne izbrišete u pregledaču. Koristimo ovakve trajne kolačiće da bismo Vas prepoznali prilikom sledeće posete našoj web stranici.

Ako želite da kontrolišete kolačiće na Vašem računaru, možete da izaberete podešavanja pretraživača da biste dobili obaveštenje kada web lokacija želi da sačuva kolačiće. Takođe možete da blokirate ili izbrišete kolačiće ako su već sačuvani na Vašem računaru. Ako želite da saznate više o tome kako da postavite ove korake, koristite funkciju „Pomoć“ u vašem pregledaču.

Imajte na umu da blokiranje ili brisanje kolačića može uticati na vaše iskustvo na mreži i onemogućiti vam da koristite ovu web stranicu u potpunosti.

3. Google Analitika

Ova web lokacija koristi Google analitiku, uslugu web analitike koju pruža Google LLC, 1600 Amphitheater Parkwai, Mountain View, CA 94043, USA („Google“). Google analitika koristi kolačiće koji omogućavaju analizu Vaše upotrebe web sajta. Informacije koje je proizveo kolačić o Vašoj upotrebi ove web lokacije (uključujući vašu IP adresu i URL adrese dostupnih web stranica) se prenose na Google servere u Sjedinjenim Državama i tamo se smeštaju. Ne čuvamo ni jedan od Vaših podataka prikupljenih u vezi sa Google analitikom.

Ovaj web sajt koristi mogućnost anonimizacije IP-a koju pruža Google analitika. Zbog toga Google će Vašu IP adresu skratiti / anonimizirati čim Google primi vašu IP adresu. Google će ove informacije koristiti u naše ime kako bi ocenio Vašu upotrebu web stranice, sastavili izveštaje o aktivnostima na web lokaciji i pružiti nam druge usluge vezane za aktivnost web stranice i korišćenje interneta. Google neće koristiti Google IP adresu za Google Analitiku u okviru Google analitike za bilo koji drugi podatak.

Možete sprečiti skladištenje kolačića odgovarajućom postavkom Vašeg softwera pretraživača. Ističemo, međutim, da u ovom slučaju možda nećete moći da koristite sve funkcije ove web stranice u punoj meri. Takođe možete sprečiti Google da prikupi svoje podatke u vezi sa Google analitikom tako što ćete preuzeti i instalirati dodatak za pregledač koji je dostupan na sledećoj liniji: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=rs.

Više informacija o Google uslovima usluge i Google-ovoj politici privatnosti potražite na https://www.google.com/analytics/terms/gb.html ili https://policies.google.com/.

4. Svrha obrade podataka

Obradićemo Vaše lične informacije u sledeće svrhe:

  • Da bismo Vam stavili na raspolaganje ovu web stranicu i dalje unapredili i razvili ovu web stranicu;
  • Da bismo Vam pružili informacije o našoj kompaniji koja je relevantna za Vas, uključujući i ponovno oglašavanje putem našeg web pretraživača;
  • Stvaranje statistike korišćenja;
  • Prepoznavanje, otkrivanje, sprečavanje i istraživanje napada na našoj web stranici,

5. Pravni osnov obrade

Pravni osnov za obradu Vaših ličnih podataka je naš legitimni interes u skladu sa članom 6, stavom 1, tačkom F GDPR i u skladu sa članom 12, stavom 1, tačkom 6 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, što je za postizanje ciljeva navedenih u tački 4.

Pravni osnov za obradu Vaših podataka gde je potrebna vaša saglasnost je vaš pristanak u skladu sa članom 6, stavom 1, tačkom A GDPR i u skladu sa članom 12, stavom 1, tačkom 1 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

6. Prenos Vaših ličnih podataka

Za gore navedene svrhe ćemo poslati Vaše lične podatke sledećim primaocima:

  • IT provajderi usluga koje mi koristimo;
  • kompanijama koja pripadaju našoj grupi, ukoliko ste se saglasili.


Neki od gore navedenih primalaca mogu biti locirani van Republike Srbije. Nivo zaštite podataka u drugim zemljama možda neće odgovarati nivou zaštite u Republici Srbiji. Međutim, Vaše lične podatke prenosimo samo u zemlje za koje je Komisija EU utvrdila da imaju adekvatan nivo zaštite podataka.

7. Trajanje čuvanja podataka

Vaši podaci će biti čuvani u trajanju od 3 meseca. Duže skladištenje će biti obezbeđeno samo u meri u kojoj je neophodno istražiti identifikovane napade na našoj web stranici.

8. Vaša prava u vezi sa ličnim podacima

Imate pravo na informisanje o načinu obrade podataka o ličnosti i načinu pristupa podacima o ličnosti, pravo na ispravku i dopunu, pravo na brisanje podataka o ličnosti, pravo na ograničenje obrade, pravo da budete obavešteni u vezi sa ispravkom ili brisanjem podataka i ograničenjem obrade, pravo na osnovu prenosa podataka, pravo na opoziv pristanka, pravo na prigovor, pravo na prigovor na automatizovano donošenje pojedinačnih odluka i profilisanje i ograničenje prava.

U slučaju da niste zadovoljni odgovorom Društva na zahtev za ispunjavanje prava u pogledu zaštite podataka o ličnosti, ima pravo da podnese žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti (https://www.poverenik.rs/sr/).

9. Naši kontakt detalji

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi sa obradom Vaših ličnih podataka, obratite nam se:
Naše lice za zaštitu podataka o ličnosti je Nina Vidović, e-mail: nina.vidovic@firstfacility.rs .